Frank snijdt hout! Deel 11: Woning authentiek verbouwen? Wij leveren vurenhout volgens ‘oud-model’

Blog

Een vleugje historie geeft je woning net dat beetje extra elan. Zeker wanneer het pand al heel wat jaren geleden is gebouwd, is er niets mooier dan dit in oude ere herstellen. Maar waar vind je de juiste materialen? Tegenwoordig wordt er vaak gebruik gemaakt van andere materialen en is ook de maatvoering anders. Het komt dan ook regelmatig voor dat klanten bij ons komen met een voorbeeld en de vraag of wij hetzelfde materiaal in dezelfde afmetingen kunnen leveren. Laten wij daar nou net heel blij van worden.

Heb je de eerste delen van Frank snijdt hout gemist? Je vindt ze hier.

“De authentieke materialen in oude woningen hebben vaak net een ander model en maatvoering, dan hoe er tegenwoordig wordt gebouwd”, begint Frank Lucassen, bedrijfsleider bij Houthandel de Graafschap, te vertellen. “Zo werden er vaak dikkere planken gebruikt als overstek, houten vloer, boeiplanken en plinten. Waarbij vaak de kantjes ook op een aparte manier gefreesd waren. Deze werden vaak door de timmerman zelf op zijn werkplaats geschaafd. Een stukje vakmanschap met veelal een unieke profilering.”

Het antwoord: zeker!

Deze materialen zijn dan ook niet zomaar even bij de bouwmarkt op de hoek te verkrijgen. Gelukkig weten veel klanten Houthandel de Graafschap te vinden. “Het komt regelmatig voor dat er klanten binnenlopen met een stukje hout uit hun woning met de vraag of wij dat exact zo kunnen leveren. Ons antwoord: ‘zeker!’”, zegt Frank enthousiast.

Voordelig

“ Voor renovaties leveren wij regelmatig hout dat perfect aansluit bij de oorspronkelijke stijl van het pand. Hiervoor werken we nauw samen met een gespecialiseerde schaverij om de juiste vormen en afmetingen te reproduceren. Zo wordt een pand niet alleen gerenoveerd naar hoe het was, maar het scheelt de klant ook een hoop geld. Want vaak hoeven er maar een paar planken vervangen te worden. Op deze manier kan dat en hoeft niet de hele gevel of andere delen van de woning compleet vernieuwd te worden. Of we denken mee in een ander product en geven het juiste advies voor een andere oplossing zodat de nieuwe materialen passen bij de juiste stijl. Het geeft een kick als we de klant zo verder kunnen helpen.”

Benieuwd waar we jou bij kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht